• Home  / 
  • Archive: October, 2011
Archive
0 Shares

Menunggu hari – Kemuliaan Ibu Mengandung Dalam Islam

By MrZamri / October 15, 2011

Sekarang nih kami sedang menunggu hari jek untuk anak kedua. Perut wife aku pun dah agak membulat. Kesian aku tgk wife aku. Nak jalan, nak bangun pun payah. Kadang-kadang aku tolong dia bangun. Hari Jumaat semalam dah pegi check-up. Alhamdulillah, doktor kata anak sihat, jantung ok, lain semua ok. 

0 Shares

Belanjawan 2012 – Apa intipatinya dan apa kesannya pada aku?

By MrZamri / October 14, 2011

Belanjawan 2012 telah un di bentangkan ole PM. Aku pun takde apa nak komen sebab setiap tahun sama je, ader belanjawan ke takde belanjawan ke, impaknyer macam tak sampai kat aku sebab aku kerja swasta. Tak tau la kalau ade benefit tapi apa yang aku setiap kali abis belanjawan, harga barang mesti naik terutama kalau […]

0 Shares

PR1MA – Presint 11 dibuka untuk pendaftaran

By MrZamri / October 5, 2011

Setelah PR1MA, rumah mampu milik diumumkan pada beberapa bulan yang lalu, fasa pertama telah dibuka untuk pendaftaran dimana sebanyak 560 rumah mampu milik boleh dimiliki berdasarkan kelayakan masing-masing.

0 Shares

Maybank Islamic Ikhwan Card Balance Transfer

By MrZamri / October 4, 2011

Salah satu cara untuk mengurangkan beban bayaran kad kredit bulanan adalah dengan menukarnya kepada fixed payment. Ada beberapa cara untuk tukar kepada fixed payment. Kebaikannya dari kita bayar setiap bulan minimum payment, dengan menambah sikit kita dah boleh set berapa tahun kita boleh settlekan amaun yang kita hutang dengan bank. Tapi dengan syarat penggunaan kad […]

0 Shares

Kereta termahal didunia!!

By MrZamri / October 2, 2011

Ingat tak dulu ada satu kereta keluar dari India, kereta termurah di dunia. Tapi ni lain lak ceritanya. Sebab nak celebrate ulang tahun anak syarikat kereta nih, yang bisnesnya barang kemas, mereka telah menghasilkan satu kereta dari 80kg emas dan 15kg perak. Pergh!! cukup lumayan kalau kereta nih dijadikan pelaburan. Tapi mampu ke??