Astro Byond IPTV dilancarkan

By MrZamri / April 20, 2011

Yeh. Khabar angin yang bertiup rancak sebelum ni, akhirnya betul-betul terjadi. Astro telah melancarkan Byond IPTV dimana ianya menggunakan Jalur Fiber. Confirm takde lagi masalah signal apabila hujan lebat.


[ad#nufnangsinpost]

Astro Byond IPTV setakat hanya dikawasan High Density seperti Lembah Klang, Sri Hartamas, Bangsar, Georgetown dan Mont Kiara. Lain-lain kawasan akan mendapatan liputan Astro Byond IPTV pada Q2, Q3 dan Q4 2011.

 

Dikatakan sebelum ini, Astro akan menggunakan pihak ke tiga untuk melancarkan Astro Byond IPTV. Tetapi, Astro akan bekerjasama dengan TIMEdotcom dimana TIMEdotcom merupakan syarikat pertama yang mempunyai rangkaian jalur lebar.

 

Pakej paling rendah adalah sepantas 3MB dan tiada had quota dikenakan seperti UNIFI yang mengenakan quota jika penggunaan melebihi had-had tertentu. Jadi suatu tawaran yang agak menarik dan semestinya dengan tiada had quota, pengguna mungkin akan lebih tertarik dengan tawaran ASTRO BYOND IPTV ini.

Untuk maklumat lanjut – Astro BYOND IPTV

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Dah lama aku tunggu pasal Astro IPTV ni, Tapi tak sangka pulak keluar dengan BYOND. Memang teruja dah nih. Tapi tak tau la bila akan sampai ke tempat aku dan berapa pulak harganya. Harap-harap dengan adanya UNIFI, harga ASTRO BYOND IPTV akan lebih kompetetif dan murah.

 

 

About the author

MrZamri

Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge