Baik dan Buruk

By MrZamri / December 23, 2010

Maaf sebab dah lama sangat tak update blog nih. Terlampau sibuk dengan urusan offline termasuk pindah rumah, pindah tempat kerja dan sebagainya.


[ad#nufnangsinpost] Tapi hari ni, harapnya ianya permulaan yang baru dan semoga aku semangat untuk berblogging datang kembali. Sebelum terlambat, sempena awal muharam yang masih lagi panas, aku ucapkan Selamat menyambut Maal Hijrah. Semoga kita beroleh kejayaan di dunia dan yang pentingnya ukhrawi.

Permulaan untuk blog kali ni aku mulakan dengan buruk. Kenapa aku kategorikan buruk? Sebab perkara nih dah melawan tabii manusia dimana Allah mencipta manusia sebaik-baik manusia namun disebabkan kejahilan ataupun ada ilmu tapi tak beramal, inilah jadinya. Semoga Allah melimpahkan hidayah ke atas umat ini dan juga kita semua, insyaAllah. Bukan nak kutuk lelaki ini, tapi sebagai peringatan bahawa ada satu kaum dahulu dizaman nabi Lut, dimana kaum ini ditelan bumi kerna dimurkai Allah. Harap kita dapat hindari dan doakan mereka ini kembali ke jalan yang Allah.

Aku akhiri blog aku dengan yang baik pulak. Video ni mengenai doa qunut yang dibaca semasa Tarawih Ramadhan 1422 Hijrah, tahun lepas. Sangat menyentuh kalbu. Namu selesai berdoa, Imam tersebut telah diberkas oleh pihak berkuasa Arab Saudi. Wallahualam, tak tau apa sebabnya. Inilah doa qunut yang paling panjang aku pernah dengar. Jadi, renung-renungkan dan sama-sama lah kita selamat beramal.

Semoga kita ambil iktibar dan sambil itu menghayati doa yang dibacakan Imam ni.

About the author

MrZamri

2 comments
aimannajmy - December 28, 2010

aduss mamat ni entah le…kalo nk besangka baik maybe mamat ni dipaksa atau begurau pastu insaf… harap2 dia kembali ke pangkal jalan..tak sanggup nanti kalo bala Tuhan itu datang kita yg takdak kaitan pun sekali kena..

Reply
    MrZamri - December 29, 2010

    Yup betul, semoga hidayah datang pada mamat ni dan juga kita semua InsyaAllah…

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge