Bisnes apa aku buat?

Selama ni aku tak kongsi sangat pasal business aku yang dah lama aku buat since 2015. Produk tenusu Lazz Susu Kambing. Bermula -dari agen di kawasan Putrajaya hinggalah aku naik jadi Stokis. Masa jadi Stokis ni dah ada ramai anak buah kat bawah, dalam 10-15 orang jugak la dan semua aktif menjual.

Awal-awal dulu masa tahun 2015, agak struggle jugak nak jual sebab brand baru, orang tak berapa nak kenal. Tapi Alhamdulllah support HQ sangat kuat. HQ sentiasa jalankan advertising untuk produk dia. Masuk TV, radio, billboard. Pengiklanan di media sosial seperti Facebook, Instagram dan Google. Jadi, lama kelamaan, brand Lazz makin dikenali. Kena lak ada lagu Lazz yang Catchy lagi buatkan anak-anak kecik mesti teringat Lazz bila dengan lagu tu

Lagu Lazz masa awal 2015-2016

Selepas itu, Lazz semakin dikenali di seluruh Malaysia. Sebut je Lazz, org akan cakap “Ohhh! Lazzz”. Proses menjual semakin mudah. Agen semakin bertambah dari 10-15 orang. Alhamdulillah, aku selalu jugak dapat Top 10 kadang- kadang Top 5. Ni pun atas hasil kerja teamwork anak buah.

Sekarang ni Lazz dah ada Sistem yang sangat bagus. Serius aku suka sebab

  1. Tak perlu pegang produk dah. Jadi aku boleh fokus dekat marketing dan training (untuk anak buah)
  2. Anak buah dah boleh buat order direct ke HQ. Tak perlu tunggu aku nak restok kalau tak asyik lambat dapat stok
  3. Aku boleh pantau anak buah, dan bantu secara individu jika perlukan bantuan
  4. Lebih telus bila ada dengan sistem. Siapa “PERFORM” dia akan dapat lebih. Level dalam Lazz dah secara general dah tiada. Rewards berdasarkan jualan

So bermula lah episod baru Lazz dan aku. Jadi, kat sini aku nak buka peluang pada semua yang membaca post ni. Jika ada yang berminat nak join Dropship Lazz, boleh je join group telegram Lazz

Training & support HQ ada disediakan. Tetapi aku personally akan support dengan segala ilmu marketing yang aku ada samada Free Marketing atau Paid Marketing.

Layan lagu baru Lazz (tak baru sangat dalam setahun lepas)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top