Blogger Yang Kecewa

By MrZamri / February 28, 2011

disappointmentHai apa la tajuk si Ijad bagi nih.. Kena perah gak idea nih… Hehehe.. Dah 2 kali terlepas “homework”. Idea tu ada, tapi nak karang satu hal jugak. Jadi, macam mana aku nak mula. Itu kita tak tahu (bunyikan macam baik punya cilok)


[ad#nufnangsinpost]

Banyak benda kalau dipikirkan boleh dijadikan cerita kecewa. Tapi bagi aku ada satu cerita kecewa yang memang aku sampai sekarang cuba atasi tapi tak jugak-jugak dapat selesai. Apa dia la agaknya.

Pertama, aku kecewa sebab aku tak dapat nak fokus dalam bidang blogging. Blogging ni memang boleh buat duit walaupun duit poket dia still lagi duit. Selepas 6-7 bulan aku habis seminar dengan bro Ijad, aku terus hilang arah. Aku dah ada knowledge, dah aset, tapi NO focus. Sampai sekarang aku masih lagi mencari rentak untuk kembali dunia BLOGGING. Mungkin dengan permulaan “homework” dari Ijad ni menjadi batu loncatan untuk aku. Kecewa sebab dikalahkan dengan sikap sendiri.

Kedua, kecewa dengan blog ni yang dah lama bersarang. Last aku update adalah pada 31 Desember 2010, hari terakhir dalam tahun 2010. Itupun pendek je update nya. Korang pegi la baca, mungkin korang kecewa dengan aku sebab berapa patah sangatlah aku update. Kecewa dan kecewa lagi.

Ketiga, kecewa dengan servis Unifi. Aku subscribe 5mb dan dijanjikan download average 1mb. Haram, paling tinggi pun aku dapat 500 kb je itupun masa mula-mula install. Sekarang nak dapat 250kb pun mencungap. Kecewa sungguh aku.

Dan yang terakhir, kecewa sebab hajat aku ni dari awal tahun sampai sekarang tak tercapai. Tapi nak buat camne, memang aku punya usaha takda. Kalau korang tau apa dia, korang teka la. Aku tak nak bagitau.

Sekianlah rasa kecewa aku. Aku rasa kecewa-kecewa aku, ada kat luar sana lagi banyak kecewa. Kecewa tak makan, kecewa putus cinta, kecewa itu kecewa ini. Entah macam-macam jenis kecewalah. Apa yang penting kita kena bersyukur dengan apa yang, betulkan mana yag tak betul dan fokus pada yang perlu difokuskan.

 

P/S :- .. nih pun kecewa jugak. Terlupa plak šŸ˜› . Liverpool kalah semalam, memang cukup kecewa… kecewa.. kecewa dan kecewa… adess… lagi kecewa.. Torres blah pegi Chelsea.. kecewa..kecewa..kecewa…

 

Aku kalau kecewa macam ni lah gaya aku …. šŸ˜›

cloudg

About the author

MrZamri

17 comments
ejoncb - February 28, 2011

ramai eh kecewa liverpool kalah..haha..
kuatkan keazaman yer!!

Reply
    MrZamri - March 1, 2011

    dah menjadi kebiasaan.. hehe.. cuma lately je menang menaik kan semangat… huuhu.. thanks for visit.

    Reply
Hadi Rofiee - March 1, 2011

Salam.

Kali pertama aku dengar rungutan tentang Unifi. Terima kasih untuk ini. Sekurang2nya ia membuatkan aku berhati2. šŸ™‚

Semoga artikel ini menjadi batu loncatan untuk terus berblogging. i’Allah.

p.s: Liverpool kalah kepada West Ham, itu sangat mengecewakan. Sangat2. Liverpool pasti menang dengan Man U nanti. šŸ˜€

Reply
    MrZamri - March 2, 2011

    huhu.. tak tau la lainyer user camne…

    Liverpool akan bangkit.. kambate…

    Reply
      Hadi Rofiee - March 2, 2011

      Akhirnya ketemu juga dengan geng Liverpool. Hehe. šŸ˜€

      Reply
        MrZamri - March 2, 2011

        huhu… leh form projek nih… projek liverpool .. huhu

        Reply
rohaizad dot com » Senarai Blogger Yang Kecewa! - March 1, 2011

[…] Mr Zamri. —-> Inilah cerita sebenar blogger yang kecewa… sebab dia masih belum capai impian […]

Reply
Firdaus Latib - March 1, 2011

kecewa yang lebih kurang sama…jom kita bangkit semula…

p/s:part liverpool kalah tue no komen, sbb aku penyokong arsenal..tp arsenal pun kalah..kecewa kuasa dua!

Reply
    MrZamri - March 1, 2011

    hahaha.. focus bro focus… huhu.. arsenal kalah tuh mmg upset bro.. dah final tuh…

    Reply
Master Pak Pandir - March 1, 2011

teruk juga guna UNIFI. ingat klau guna laju giler2. tapi masalah sama juga. sungguh mengecewakan perkhidmatan UNIFI. kat iklan bkn main gah cakap. LAJU DOHHH..TAK DE BUFFERING… panas je dengar.

Reply
    MrZamri - March 1, 2011

    huhu.. nak buat camne.. ini lah yg “terbaik” yg ada masa sekarang.. thanks for visit

    Reply
tengkorak emas - March 1, 2011

alamak..masuk zon liverpool daa…ki3..

bro, kecewa pun still ada gaya hehe
unifi pun ada prob ke?kat tempat aku belum ada unifi lagi kalau tak nak juga guna, tapi bab line internet ni memang kecewa betul…

Reply
    MrZamri - March 1, 2011

    hehehe.. no hal bro….

    Unifi .. huhu susah citer la beb…. biarlah rahsia… huhu

    Reply
aimannajmy - March 2, 2011

huhu samalah kita bro zam..knowledge dah ada..tapi action tak ada..so sama ja laa..huhu dok tera tuh ja la tak kemana

Reply
    MrZamri - March 2, 2011

    takpe .. kita sama2 usaha balik… skang nih aku nak buat plan dan steps .. atleast kalau aku nak start ader la steps yg tak buat aku hanyut… hehehe

    Reply
ohcikgu - March 4, 2011

bertukarlah ke streamyx. hehe..

Reply
    MrZamri - March 7, 2011

    takpe la.. nak breach contract je dah 500.. unifi kurang dari download.. tp torrent laju gile.. hehehe

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge