• Home  / 
  • Projek
  •  /  Blogger yang terkentut… ???

Blogger yang terkentut… ???

By MrZamri / August 29, 2010

Assignment ke dua yang agak pelik lagi memelikkan dari Bro Rohaizad. Namun, kalau ada membacanya, anggap lah sebagai lawak jenaka “Monday Blues”. Cerita ini tiada kaitan antara yang hidup dan juga yang telah tiada.

Pada suatu hari, di waktu hening dan sepoi-sepoi angin, kelihatan seorang blogger dengan tekun nya mengadap laptopnya. Biasalah, dah namanya blogger, confirm kerja mengadap laptopnya saje, punca rezeki dikatakan. Tapi agak pelik kerana kelihatan blogger tersebut seperti tak senang duduk. Kadang-kadang ke kiri, kemudian ke kanan, ke hadapan, terjungkit dan macam-macam gaya bebas di lakukan.

Sejenak kemudian, di bangun untuk ambil angin. Mungkin fikirannya buntu untuk menghasilkan artikel untuk kliennya agaknya. Kemudian dia duduk kembali. Kelihatan mukanya agak cemas pun ada, ketakutan pun ada, kadang-kadang tu malu. Eh! pelik. takkan blogger nak cari idea macam ni sekali??? Uh! memang ekstrem. Agak keterlaluan kalau blogger hidupnya macam nih, berfikir dengan gaya-gaya yang agak bebas.

Kemudian, tetiba blogger itu menjerit, YES!!! Eh, apasal pulak blogger nih? Buang terbiat ke? Dah masuk angin ke kepala tu? Dah siap ke artikel klien tu?

Rupa-rupanya, blogger tu tengah cari idea camne nak tulis artikel blogger terkentut!! hahahahah.. sambil menjerit tu dengan sekali gus dia TERKENTUT dan seterusnya, terus berlari ke tandas. Patutla buat gaya bebas, rupanya dia menahan sesuatu dan dengan tidak sengaja, sambil menjerit YES dan TERKENTUT, idea untuk menulis datang mencurah-curah.

KENTUT

Amacam best tak cerita?? Kahkahkah… bukan cerita aku yek. AKu reka jer cerita nih hehehehehe……

Nasib baik Liverpool menang walaupun sebijik.

About the author

MrZamri

17 comments
zik - August 29, 2010

susah jugak nak tulis pasal blogger yang terkentut nie ek… huhu

Reply
    MrZamri - August 30, 2010

    tau takpe… ini pun belasah jer buat cerita dongeng,.. tak tau le Ijad terima ke tidak…huhu

    Reply
ladfe amir - August 29, 2010

betul. susah juga nak olah entri tajuk kali ini. nasibbaik dapat idea last2 minit.

Reply
    MrZamri - August 30, 2010

    hehehe.. biasak la… last minute idea dtg mencurah-curah…. hehehe

    Reply
Dila.13 - August 30, 2010

haha.. boleh aje mendongeng2kan cerita. janji original idea 😉 bila tengah ‘termenung’ tu, lagi banyak idea datang mencurah-curah, betul tak? hehe 😛

Reply
    MrZamri - August 30, 2010

    betulll lah.. sampai tak cukup jari nak menaip… hehehe

    Reply
      Dila.13 - August 31, 2010

      hahaha.. sangat tepat! nasib baik tak berasap keyboard tu sebab tak henti-henti kena ketuk. haha 😛

      Reply
        MrZamri - August 31, 2010

        kihkihkih.. macam supersonic nyer laju da..mesti tercabut huruf2 kat keyboard tuh..hehehe

        Reply
mijie - August 30, 2010

ingatkan kisah benar, rupa2nya satu rekaan yang menarik

tahniah

Reply
    MrZamri - August 30, 2010

    semuanya rekaan semata-mata..hehehe…. thanks mijie..

    Reply
aimannajmy - August 31, 2010

haha terkentut saja xpa..jgn pulak terkentut+terc*r*t haha lg bahaya…tak sempat woo nk lari ke tandas hihi

Reply
    MrZamri - August 31, 2010

    kihkihkih.. tuler…. mau berbau satu rumah…hhehehehe

    Reply
khairolghani - September 1, 2010

ada saje kisah pasal kentut ni..ada orang lain dengar tak masa kentut tu?kalau sorang2,nak kentut banyak2 pun tak pe

Reply
    MrZamri - September 2, 2010

    itu namanya blogger pemalu.. kentut syok sendiri… jejeje

    Reply
Hidup Seorang Blogger - September 2, 2010

aku tak sempat nak buat entry mcm ni.. hehe.. tp sebagai blogger, kentut tu adalah perkara normal.. hehe

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge