Bonus raya

By MrZamri / August 25, 2010

Yahoo untuk pegawai kerajaan kerana PM Najib bermurah hati untuk bagi duit raya. Sorry la untuk swasta, ” not for you” tapi kalau salah sorang dari ahli keluarga adalah gomen, jadi boleh lah minta diorang belanja.

Berita lanjut boleh la baca kat sini.

Bonus Raya

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah bersetuju untuk memberikan bonus kepada kakitangan awam dan pembayaran akan dilakukan oleh kerajaan sebelum Hari Raya Aidilfitri nanti.
Sumber-sumber kerajaan memberitahu Malaysia-instinct, Perdana Menteri telah menyatakan persetujuannya agar bonus tersebut dibayar dan urusan pembayaran akan disegerakan untuk meringankan beban kakitangan yang terlibat.

So, bersyukur lah kepada Allah sebab Kerajaan still ingat korang. Tanggungjawab kerajaan untuk menjaga amanah yang telah kita berikan. Jangan dok belanja benda yang bukan-bukan, untuk personal thingy sudah la.

Satu soalan cepu emas. Untuk yang bekerja swasta, kebanyakan penyumbang cukai negara, apa habuan diorang pulak? Kalau jawab keamanan negara, itu tanggungjawab kerajaan. So, ada jawapan? Kasi tinggal, boleh bincang.

About the author

MrZamri

8 comments
titan - August 29, 2010

hoho..tahniah kepada yang dapat. Yang tak dapat, kerja lagi kuat.

Reply
    MrZamri - August 29, 2010

    Yup…kuatkan kerja… mana tau ader bonus plak tahun depan

    Reply
zik - August 29, 2010

wah syoknya kerja gomen…dapat duit raya… huhu

Reply
    MrZamri - August 30, 2010

    Tu ler syoknya… sib baik org rumah gomen..leh gak merasa bonus gomen..hehehe

    Reply
wandisini - September 1, 2010

kalau pegawai kerajaan diberikan bonus atau duit raya, secara sedar atau tidak, barang2 akan naik harga

Reply
    MrZamri - September 2, 2010

    hmm.. betul gak .. secara relatice plak peniaga ni… kasi bonus = harga barang naik… hmmm tak patut… tempias semua kena…

    Reply
akubiomed - September 19, 2010

Masa gomen announce bonus RM500 jeles jugak tapi nak dekat-dekat 7 hari lagi Hari Posa company aku annouce 0.5 okerler

Reply
    MrZamri - September 19, 2010

    Alhamdulillah… dapat la juga… dari tak dapek langsung….

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge