All posts in "Berita"
2 Shares

Iklan Raya 2017

By MrZamri / June 17, 2017

Bila nak dekat raya, berpusu-pusulah syarikat-syarikat besar macam Petronas, KFC, TNB dan sebagainya buat iklan raya. Ada yang iklan sedih, lawak, gembira, kejiranan dan sebagainya. Tapi tahun ni, aku jumpa satu iklan raya yang lain dari yang lain. Serius!

10 Shares

Banjir di Pantai Timur

By MrZamri / December 25, 2014

Banjir di Pantai Timur semakin teruk. Tiada tanda ianya akan reda memandangkan hujan yang turun tidak berhenti dan kejadian air pasang.

29 Shares

Gejala Buli Viral Di Laman Sosial

By MrZamri / November 6, 2014

Memang kecoh 2-3 hari ini pasal buli di sekolah atau spesifiknya di asrama. Semua meluahkan pendapat masing-masing, ada yang marah, maki hamun dan ada jugak yang rasa nak pukul je budak yang memukul dan membuli didalam video

0 Shares

Bajet 2015 – Apa intipatinya?

By MrZamri / October 11, 2014

Bajet 2015 telah pun dibentangkan oleh PM kita. Selepas berita kenaikan minyak sebanyak 20 sen minggu lepas, rakyat tertunggu-tunggu apakah bajet 2015 ini akan membantu rakyat dari segi ekonomi dan sebagainya.

0 Shares

Kadar OPR naik dan kesannya – BNM

By MrZamri / July 22, 2014

Berita baru sahaja keluar. Bank Negara Malaysia (BNM) menaikkan kadar Overnight Policy Rate (OPR) sebanyak 25 basis point menjadikan 3.25 pada 10 Julai 2014. Maksudnya, cost of funding pihak bank semakin naik dan untuk menyerap kos tersebut, bank akan salurkan tanggungan itu kepada pengguna iaitu kita.

2 Shares

ALTEL – Lagi satu pembekal telekomunikasi

By MrZamri / July 21, 2014

Kisah Altel tiba-tiba sahaja menjadi viral di laman sosial Facebook. Saya pun tak pernah dengar pasal Altel dan inilah kali pertama saya dengar mengenai Altel yang sudah wujud dari 2013 lagi. 

1 2 3 5
Page 1 of 5