All posts in "Berita"
0 Shares

Website Kerajaan kena “hacked”

By MrZamri / June 14, 2011

Di sebabkan tindakan GOV mem”block” beberapa DNS laman web “upload services”, hari ni satu website kerajaan telah di hacked. Nampaknya ini adalah permulaan bagi perang internet yang dilancarkan kumpulan yang tidak berpuas hati dengan polisi GOV.

0 Shares

Pertandingan Komen blog

By MrZamri / June 3, 2011

Memang selalu ada je pertandingan komen blog nih. Bagus sebab menggalakkan penunjung untuk tinggalkan komen dan seterusnya menambah backlink blog korang.

0 Shares

Nak kerja?

By MrZamri / May 31, 2011

Pendek je. Kalau nak kerja boleh terus ke link nih ataupun klik je kat atas sana – ” Peluang kerja”. InsyaAllah, aku cuba forwardkan pada pihak berkenaan dengan secepat mungkin.

0 Shares

Astro Byond IPTV dilancarkan

By MrZamri / April 20, 2011

Yeh. Khabar angin yang bertiup rancak sebelum ni, akhirnya betul-betul terjadi. Astro telah melancarkan Byond IPTV dimana ianya menggunakan Jalur Fiber. Confirm takde lagi masalah signal apabila hujan lebat.

0 Shares

E-mail 1Malaysia – Saya tak perlukan

By MrZamri / April 20, 2011

Kat Malaysia nih macam-macam benda pelik nak buat. Nak buat itu, buat ini, nak sinun, nak sinin. Ini satu lagi projek entah tak tahu la mana datang idea bernas nih. RM50,000,000 untuk bangunkan email untuk rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas. Fuh! bertuah rakyat Malaysia. Kat Malaysia, semua orang, tak kira bangsa, tak […]

0 Shares

Apa pendapat korang ?

By MrZamri / April 3, 2011

Aih.. segan pulak aku nak post kat sini. Tapi sebagai umat manusia nak menegur, aku postkan jugak dan bukan tujuan nak mengaib hamba Allah nih.

0 Shares

6 Hari jer

By MrZamri / March 26, 2011

Jepun memang cepat betul. Selepas dilanda tsunami dan kemudian kirisis nuklear, Jepun dengan pantas sudah memulakan langkah-langkah pemulihan bermula dengan jaringan jalan raya dimana sangat penting untuk hubungan antara kamgpung dan bandar.

0 Shares

Botol Susu – Kerajaan Malaysia haramkan

By MrZamri / March 20, 2011

Eh! Macam pelik pulak tajuk nih. Takkan la Kerajaan Malaysia haramkan botol susu? Biar betul? Nih kempen susu ibu ke sampai haramkan botol susu? Macam mana pulak anak aku yang dah setahun lebih nak minum susu kalau botol susu haram?

0 Shares

Final Raja Lawak 5 – Man

By MrZamri / March 18, 2011

Raja Lawak musim ke 5 telah berakhir dan kita telah ketahui siapa Raja Lawak musim ini. Dari episod semi-final, Nazmi di terkeluar dan tinggallah 3 peserta berentap untuk merebut Raja Lawak musim ke 5 – Balas, R2 dan Man.

Page 3 of 5