Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

All posts in "Kewangan"
0 Shares

Bajet 2015 – Apa intipatinya?

By MrZamri / October 11, 2014

Bajet 2015 telah pun dibentangkan oleh PM kita. Selepas berita kenaikan minyak sebanyak 20 sen minggu lepas, rakyat tertunggu-tunggu apakah bajet 2015 ini akan membantu rakyat dari segi ekonomi dan sebagainya.

1 Shares

Teringin Nak Mula Bisnes? Jangan dulu! Baca ini dulu

By MrZamri / September 19, 2014

Memang tidak dinafikan, ramai dari kita yang teringin bekerja sendiri atau ada bisnes sendiri termasuklah saya sendiri. Dalam fikiran kita, untuk mulakan bisnes anda perlukan modal yang besar, kedai untuk menjual, produk dan pekerja. Jika online, anda perlukan website dan sebagainya.

0 Shares

Seminar Pie – OD, CC dan Rumah Lelong

By MrZamri / November 18, 2013

Dah lama tak menulis. Kering idea satu hal, malas pun satu hal. Tapi lebih pada malaslah. Nak buat camne kan? So, hari ni ader sikit berita terkini tentang ilmu OD. Taklah terkini sangat tapi lebih pada pencerahan dan bagaimana prosesnya serta kelebihan OD, CC dan Rumah Lelong jika di gabungkan.

0 Shares

RHB – Pindahan baki kad kredit terkini 0%

By MrZamri / July 20, 2013

RHB menawarkan RM150 Tunai Kembali apabila anda memohon dan berbelanja dengan Kad Kredit RHB, dengan 0% pindahan baki atau Caj Kewangan 0% selama 6 bulan. Promosi ini sah sehingga 17 Ogos 2013.

0 Shares

Kisah 1/3

By MrZamri / June 1, 2013

Saya pernah terbaca di Facebook Wall kisah 1/3 dimana mengisahkan seorang petani pada zaman Rasulullah. Wallahualam, terlupa kisah penuhnya.

0 Shares

Infografik – Orang Malaysia dengan Kad Kredit

By MrZamri / October 3, 2012

Sangat menarik infografik yang di hasilkan oleh sebuah web mengenai pengurusan kewangan. Yang paling mengejutkan, walaupun orang Malaysia agak payah nak bayar hutang kad kredit tetapi orang Malaysia juga adalah kedua tertinggi dalam hal menyimpan wang. Memang pelik!

1 2 3 4
Page 1 of 4