Iklan Raya 2017

By MrZamri / June 17, 2017

Bila nak dekat raya, berpusu-pusulah syarikat-syarikat besar macam Petronas, KFC, TNB dan sebagainya buat iklan raya. Ada yang iklan sedih, lawak, gembira, kejiranan dan sebagainya. Tapi tahun ni, aku jumpa satu iklan raya yang lain dari yang lain. Serius!

Antaranya sebabnya,

Iklan ni viral di Facebook

BBC Indonesia siap tulis berita tentang Iklan Raya ni

Iklan ni di buat oleh Syarikat Susu Kambing yang sedang berkembang sekarang iaitu Lazz Susu Kambing

 

Nak tengok iklan dia? Klik play kat bawah nih. Memang win!

 

Sketsa dalam ni kalau ikutkan memang berlaku dalam masyarakat kita. Yalah, salah satu cara nak bertegur sapa dengan anak-nak buah yang dah lama tak jumpa. Cumanya topik yang dibawak tu tak kena dan ianya agak sensitif terutamanya pada pasangan yang dah lama kahwin dan takde zuriat lagi. Anyway, layan je lah video nih. Ambil iktibar dan jangan lupa share post ni ya.

About the author

MrZamri

1 comment
Anuar - June 18, 2017

Seronok tengok iklan raya…
Masing-masing kreatif dalam mempersembahkan iklan tersebut…
Yang penting sekali maksud yang ingin disampaikan kepada penonton jelas…
Anuar recently posted…Pak Ya Homestay Seri Iskandar PerakMy Profile

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge