• Home  / 
  • Hartanah
  •  /  KIP Sentral di Kota Warisan – Rumah Sewa [Sudah ada tenant]

Nak Join Online Business bermentor? Klik sini ยป

KIP Sentral di Kota Warisan – Rumah Sewa [Sudah ada tenant]

By MrZamri / June 29, 2013

Dah lama tak tulis pasal rumah aku kat Kota Warisan. Rumah pun dah siap. Kunci pun dah dapat.

Aku dapat kunci pun lambat sangat sebab salah faham. Aku tak ambil tahu sangat surat developer yang sampai ke rumah. Jadinya, aku ambil kunci selepas 3 bulan. Memang lambat. Nasib baik la aku masih lagi boleh claim penalti untuk “Late delivery”. Alhamdulillah.

Lepas dapat kunci, terus aku check rumah dan buat inspection. Ambil gambar dinding merekah, tingkat tak berapa rapat dan sebagainya. Aku kumpulkan, print dan terus hantar ke developer.

Dalam perhatian aku semasa inspection, finishing rumah agak tidak memuaskan. Aku tak tahu pasal apa tapi terdengar cerita masa proses final development, developer guna “Bangla” sebab pekerja Indonesia dah takde. Tak tau la lari ke kena tangkap ke.

Apa-apa hal rumah dah siap dan hasrat aku nak pindah pun dah lama tertutup. Jadi, aku fikir lebih baik aku sewakan. Aku pun dah tinggal di Kuarters Teres Putrajaya, lebih dekat untuk Honey aku nak ke sekolah berbanding dari Kota Warisan. Kawasan rumah aku ni pun dekat dengan kedai, pasaraya dan food court. Segala kemudahan dah ada, jadi dah selesa. Jadi, rumah kota warisan aku sewakan.

P.S – Rumah dah ada tenant. Terima Kasih.

** Maaf, tajuk ke laut. ๐Ÿ™‚

About the author

MrZamri

32 comments
ahmad shahir - July 3, 2013

brape rate sewa rumah ni?saya berminat nak menyewa
num telefon : 0133085201

Reply
jamal - July 4, 2013

Ingin tahu harga klo nk dijual.

Reply
Suzanawati - July 5, 2013

Rumh ni still available untk d sewa..n brapa hrga klau d sewa?

Reply
Zuraini - July 16, 2013

Rumah utk di sewa masih available ke? Tq

Reply
fyda - July 29, 2013

Rumah dah ader orng masuk ke

Reply
Fiza - August 28, 2013

Dah ada orang sewa? berapa RM kat sana klu menyewa? ada tak rumah lain area sana? nak cari umh yg dekat nak ke Putrajaya

Reply
azwa - September 20, 2013

Sy mencari rumah teres 2 tingkat utk disewa. Corner lot. sila hubungi sy jika ada. tq.

Reply
kas - September 26, 2013

saya tengah mencari rumah untuk di sewa..kalau bole kemasukan segera…

Reply
johari - October 7, 2013

Akum bang sy johari dari ampang sudah pon berkeluarga sy ingin cari rumah sewa di sana ada kosong lagi ke dan berapa sewanya.

Reply
    MrZamri - October 7, 2013

    Johari, masih kosong.
    Tolong call 0143698924 – zamri . Terima kasih

    Reply
    johari - October 7, 2013

    No.tel : 0129735848

    Reply
Arfah - October 16, 2013

Salam..rumah tu still available ke?

Reply
    MrZamri - October 17, 2013

    Salam Arfah, Masih ada boleh sms 0143698924 kalau masih berminat

    Reply
haryati - October 27, 2013

rumah sewa masih tu dh ada penyewa ke? saya berminat nk sewa 0197257720

Reply
Zai Lyn - December 8, 2013

Masih ada rumah kosong untuk disewa tak ? sekitar Kota Warisan atau sekitar Dengkil atau sekitar Salak Tinggi dan Banting.
Kemasukkan Januari 2014… Jika ada, sms 016-5374020 (whatsapp)….

Reply
wan aziawati wan ismail - March 6, 2014

Sy mencari rumah sewa single storey utk disewa di area kota warisan or salaktinggi. Jika ada sila sms / whatsapp saya 012 7238531. Tq

Reply
Nora - November 26, 2014

Sy pun bli umh situ tp xdduk sbb dh selesa dok kuarters putrajaya..
Masih cri penyewa.single storey.hubungi 0193869070 jika ada yg berminat.tq..p/s :sori n tq tumpang iklan;-)

Reply
    hasif - January 1, 2015

    Sudah ade penyewa atau tidak?? Sy berminat utk tahu brapa harga utk disewakan?? Kerja di klia…

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge