Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

Mula Bisnes – Dapatkan RM2000 Pertama Anda

Mula Bisnes RM2000

Ramai antara kita mahu mulakan bisnes sendiri walaupun masih bekerja bagi menambah pendapatan keluarga. Namun tak semuanya berakhir dengan kejayaan. Anda yang sampai beratus ribu hangus disebabkan tiada pengalaman atau tersilap langkah dalam memulakan bisnes.

Mula Bisnes RM2000

Mula Bisnes Dengan Menjana RM2000 pertama

Nak buat bisnes apa?

Memang pening kalau nak fikir. Bisnes apa yang kita nak buat? Tengok orang jual produk kurus, kita pun nak ikut. Orang jual tudung, kita pun nak jual tudung. Jadi, macam mana tu? Awal-awal dah pening.

Terdapat 3 kategori yang kita boleh ceburi

  1. Perniagaan Digital – biasanya berkaitan dengan e-book, grafik, laman web dan sebagainya.
  2. Perniagaan Fizikal – contohnya tudung, ubat kurus, ubat kencing manis, t-shirt dan sebagainya
  3. Servis – contohnya memberikan nasihat perniagaan, guaman dan sebagainya.

Apapun perniagaan yang kita pilih, semestinya kita mementingkan keuntungan dan bukannya semata-mata hobi atau sebagainya.

idea-mula-bisnes

Mula Bisnes RM2000 – Mencari Idea

Bagaimana nak cari idea bisnes ni?

Terdapat banyak laman web jualan besar di Malaysia yang anda boleh rujuk. Laman web mereka mempunyai bilangan pengunjung berjuta setiap bulan. Jadi dari sini anda boleh cuba untuk ‘spy’ apakah produk yang banyak permintaan dan laku keras. Tips bisnes adalah cari produk yang mempunyai permintaan supaya tidaklah nanti bila dah keluar modal beribu, produk tersebut tersadai di bawah katil tidak terjual. Laman web yang kita boleh rujuk adalah

  1. Lelong
  2. eBay
  3. Lazada

Contoh Lazada. Lazada ada memaparkan Top Sellers pada laman web mereka. Jadi, dari situ kita boleh cari idea apakah produk yang ada permintaan.

Mula Bisnes 2000 - Lazada Top Sellers

Mula Bisnes 2000 – Lazada Top Sellers

 

Proses Validation

Produk yang kita pilih. kita perlu tentusahkan samada produk ini mempunyai permintaan atau tidak. Jika kita tidak melalui proses ini berkemungkinan besar kita mengalami masalah kebanjiran stok kerana tidak dapat menjual produk ini.

Semua Proses ini ada di ajar didalam satu Program bernama MB2000 atau Mari bisnes RM2000.

 

Apakah MB2000?

Belajar cara mencari bisnes yang menguntungkan anda dengan modal yang rendah atau tiada langsung dan boleh dimulakan dengan kadar yang segera.

MB2000 ini di datangkan dalam bentuk video dan terdapat 4 video yang anda WAJIB lalui dimana setiap durasi video ini adalah 2 jam. Anda juga di wajibkan print hangout yang diberikan (anda akan diberikan laman web download). Dan terbaiknya terdapat Group sokongan yang sangat aktif membincangkan tentang strategi dan taktik bisnes. Jadi segala permasalahan yang anda hadapai semasa proses “Video Coaching” ini anda boleh utarakan didalam group. Yang pastinya, setelah anda dapatkan MB2000 ini, anda WAJIB ikuti 4 video berdurasi 4 jam ini sampai habis. Jika tidak ianya tidak akan membantu anda untuk menjana Rm2000 pertama anda.

Adakah anda berminat dengan MB2000 ini? Jika ya anda boleh tinggalkan nama dan email anda di bawah. Kami akan hantar bagaimana cara untuk dapatkan MB2000 ini.

 


About the author

MrZamri

2 comments
Amirul - November 19, 2014

Alhamdulillah jika dikira total boleh la RM2000 dah, tapi untuk produk fizikal belum lagi sampai RM2000

Reply
    MrZamri - November 19, 2014

    Janji dapat bro RM2000 tak kira fizikal ke digital ke servis ke. Yang penting sekarang nak konisten. Terima kasih melawat blog.

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge