Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

OD interest

By MrZamri / February 7, 2010

Sebenarnya masih lagi excited dengan kehadiran orang baru dalam keluarga kami. Puteri sulung kami bernama Irdina Mawaddah lahir pada 18 Jan 2010, 10 hari selepas hari lahir aku. Jadi, hadiah hari jadi aku dari wife aku yang tercinta la ni. Cuma kena letak reben jer… hehehe…

Berbalik dengan tajuk OD interest. Sebenarnya aku terjumpa info dari Bebas-hutang punya blog (terima kasih tuan punya blog). Jadi aku rasa info ni bagus terima musim-musim orang tengah hangat nak pergunakan OD ni untuk BEBAS KEWANGAN.

[ad#nufnangsinpost] Jadi, aku tak nak ulas banyak sebab terpulang pada korang sebab korang nanti yang akan guna OD ni kan. Tengok la mana yang OK dan buat la pilihan dengan bijak.

  • Interest Rate : BLR – 1% (Daily rest)
  • Loan Amount : 90% of ASB Certificate (min RM10,000)
  • Fee : RM162

  • Interest Rate : BLR + 1% BLR + 0% (Daily rest)
  • Loan Amount : 90% of ASB Certificate (min RM??)
  • Fee : RM90 + 0.5% of OD amount

  • Interest Rate : BLR – 1% (Daily rest)
  • Loan Amount : 95% of ASB Certificate (min RM10,450)
  • Fee : RM150

P.S – Ni interest OD against ASB bukannya Pinjaman ASB. Harap maklum. Nak details lagi pegi la ke blog Bebas-Hutang

About the author

MrZamri

6 comments
botak - June 9, 2010

bro ni nampaknya mcm financial intelligance jugak laa..
aku suka baca info2 mcm ni..
atleast boleh buat preparation ape2 yang patut masa akan dtg nt..
thanks!

Reply
    MrZamri - June 20, 2010

    takde le intelligent… tp hasil bacaan dan ikut forum… insyaAllah kalau ada tak busy bole lah update pasal ODASB bih.. mmg bagus kalau tau keperluan dan kepentingan dia…

    Reply
Rumahku Syurgaku | MrZamri - July 16, 2013

[…] nih aku nyer rancangan OD kena hold dulu. Kasi lepas satu-satu. Kang buat sekali jalankan, masak la nak maintain. Abis satu […]

Reply
Kelas OD and Kenduri Kahwin | MrZamri - July 16, 2013

[…] OD and Kenduri Kahwin by admin Posted on December 5, 2009 Yup. Kelas OD. Aku dah register untuk masuk kelas ni organize by En. Tarmizi kat Shah Alam. Masalahnya aku kena […]

Reply
ASB loan dan stand by deliver | MrZamri - July 16, 2013

[…] loan dan stand by deliver by admin Posted on January 14, 2010 Plan untuk ambik Loan ASB. Tapi sebelum tu kena ada sedikit calculation untuk tengok samada ianya berbaloi atau tidak. Nanti […]

Reply
ASB umum dividen 2009 | MrZamri - July 16, 2013

[…] umum dividen 2009 by admin Posted on December 15, 2009 Semalam PUNB telah mengumumkan ASB dividen dimana sebanyak lebih kurang 6 juta pelabur ASB akan menikmati […]

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge