Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

Progress Rumah

By MrZamri / March 2, 2011

IMG 1233Last weekend dah takde apa nak buat, aku dan famili berjalan melawat bakal rumah kami yang terletak di Kota Warisan, Salak Tinggi. Memang tak sabar nak tunggu siap. Tapi takpe, sementara tunggu ni, boleh la buat simpanan, sebab nanti nak masuk rumah banyak pakai duit.

[ad#nufnangsinpost]

Memang excited jugaklah. Yalah, nak ada rumah sendiri dengan hasil titik peluh sendiri. Rumah yang aku beli nih jenis 2 tingkat, 22 x 90. Panjang sikit daripada biasa.. hehehe.

Aku pikir senang kalau ada extra tanah kat depan supaya kalau anak aku nak main-main kat luar rumah tu adalah kawasan sikit. Nak beli yang corner lot memang tak tercapai la sebab harga lebih dari jangkauan. Jangkaan siap pada hujung tahun 2012.

Sementara ni, aku menetap di kuartes Putrajaya. So, jimat sikit la sementara nak tunggu rumah siap.

Aku adalah ambil gambar sikit kat kawasan rumah tu. Masih lagi dalam construction. Sekarang nih dah naik tiang dah.. hehehe. Dalam gambar tu, rumah aku nombor 4 dari kanan.

IMG 1228

IMG 1229

IMG 1230

IMG 1231

IMG 1232

IMG 1233

Rupa rumah aku nanti bila dah siap. Bukan yang tepi tu yer. Itu 2 setengah tingkat. yang sebelah tu ler. Cuma Garaj tu lebih panjang sikit.

 

Hajat aku yang selama ni impikan dah tercapai untuk miliki sebiji rumah sendiri. Second plan on the way. InsyaAllah.

So, korang camne? Apa yang korang tengah plan? Cube citer cube citer?

About the author

MrZamri

4 comments
ohcikgu - March 4, 2011

tengah tunggu masa juga nak beli rumah. dekat-dekat aje dnegan rumah mak abah. senang nak balik nanti..

Reply
    MrZamri - March 7, 2011

    Beli skang. nanti harga dah naik, umur dah lanjut… loan susah dapat…

    Reply
HAGEE KAMAL - July 27, 2011

Salam zam,

Saya pun tinggal di KW 8/12,rumah dah lama siap tapi baru sebulan dua ni masuk.
Nasihat saya pada saudara zam:
1. Jangan percaya sangat pada pemaju ni pastikan rumah tu benar-benar siap
dalam ertikata CF dah diperolehi dalam hitam puteh.(contohnya rumah saya dah
dapat cf kata mereka tapi sampah di kutip oleh lori penaju,jalannya pula tak berapa
siap,dan road mtnc oleh pemaju tidak Majlis Bandaran.
2. Pastikan semua wiringnya berfungsi dengan sepurna dan ok.(rumah saya
wiringnya kena panggil diperbetulkan berulang kali,kalau tidak ok jangan ambil
kunci rumah sehingga selesai)

Sekian untuk makluman zam.

Salam.

Reply
    MrZamri - July 27, 2011

    thanks en kamal… insyaAllah saya akan check apa yg patut sebelum masuk rumah…

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge