Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

Rumahku Syurgaku

By MrZamri / April 17, 2010

Hari ni aku gi Banting… Actually sempadan antara Dengkil dan Banting kalau tak silap aku. Tengok rumah kat sana, Bandar Seri Ehsan. memang dah lama plan nak beli rumah, baru sekarang dapat bernafas sikit sebab wife aku dah start keje balik…

[ad#nufnangsinpost]

Kalau ikut perjalanan dari rumah aku kat Puncak Jalil ke rumah nih ambik 30 minit jer. So, aku rasa OK la. Harga rumah 150K, 20 X 70, 4 bilik. So, aku dan bincang dengan wife, mungkin kitorang ambik rumah tu sebab aku nak duduk. Lagipun skarang ni menyewa so rugi plak tiap2 bulan bayar kat owner walaupun still dalam lingkungan murah.

Skang nih aku nyer rancangan OD kena hold dulu. Kasi lepas satu-satu. Kang buat sekali jalankan, masak la nak maintain. Abis satu nih, baru start satu lagi. Ha.. aku ader hutang nak letak OD nyer kiraan dalam 10 thn. So aku letak la sini skang. Template nih aku dapat masa aku consult dengan Aziz CFP so any issue dengan templates boleh bawak bincang la. Tapi ingat ni sebagai contoh jer untuk kefahaman korang. Sapa yang tak tau pegi study dulu. Banyak dah blog yang cerita pasal OD ASB nih.

Anyway, selamat malam. Aku dah ngantuk.

Download sini – OD-interest” target=”_blank”>ODASB simulation

OD-interest” target=”_blank”>ODASB-simulation

About the author

MrZamri

8 comments
zik - April 23, 2010

erm info yang bagus mengenai ADASB… erm sedduttt…

Reply
    MrZamri - April 24, 2010

    ODASAB bro… hehe Overdraft vs ASB…. kalau betul pada cara dia memang Financial freedom

    Reply
kerja kosong - April 24, 2010

Harus perhitungkan baik2x sebelum membeli rumah. Memang lebih baik beli rumah sendiri daripada sewa terus menerus.

Reply
    MrZamri - April 26, 2010

    dah kira dah semua.. insyaAllah… mungkin jadi untuk beli…

    Reply
botak - June 9, 2010

fullamak rumah baru laa..
mesti dah x sabar2 nak pindah ni kan..
bagai memulakan satu kehidupan yang baru

Reply
    MrZamri - June 20, 2010

    tak jadi la… sbb harga rumah lebih dari market value….

    Reply
Lela Rentaka - September 7, 2012

kalau nk beli rumah di bandar seri ehsan, sy mmg nak jual.nak kena balik kedah pas nie.

Reply
    MrZamri - September 19, 2012

    boleh letak kan iklan di mudah.my atau pakai agent pun bole.. tp kene charge la… Nasihat saya better simpan rumah tu buat sewa.. atleast dapat extra income…

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge