• Home  / 
  • Hartanah
  •  /  Seminar Pie – OD, CC dan Rumah Lelong

Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

Seminar Pie – OD, CC dan Rumah Lelong

By MrZamri / November 18, 2013

Dah lama tak menulis. Kering idea satu hal, malas pun satu hal. Tapi lebih pada malaslah. Nak buat camne kan? So, hari ni ader sikit berita terkini tentang ilmu OD. Taklah terkini sangat tapi lebih pada pencerahan dan bagaimana prosesnya serta kelebihan OD, CC dan Rumah Lelong jika di gabungkan.

Ada 2 sessi pagi dan petang. Aku daftar sessi pagi mula-mulanya tapi sebab kawan aku nak tukar, aku amik sessi petang.

Ringkasan Seminar.

1. OD interest lebih kecil berbanding CC.

2. Apply OD perlu ada tujuan/purpose. Untuk seminar ini, Pie menekankan lebih kepada Rumah Lelong. Bagaimana nak guna OD untuk urusan rumah lelong.

3. Cagaran yang boleh digunakan untuk dapatkan OD – ASB, FD, dll.

4. Tips bagaimana nak kurangkan interest OD. Dah la murah (Daily interest), boleh lagi nak kurangkan interest.

5. CC perlu tahu statement date dan due date. Penting sebab kalau tahu SD dan DD kita dapat free interest lebih dari 20 hari!

6. Rumah lelong – mengapa? salah satu sebabnya under market value. Banyak lagi reason kenapa rumah lelong.

7. OD + CC + Rumah lelong = jika gunakan sebaik mungkin akan menjadi satu tools yang dapat bantu anda dalam proses untuk dapatkan rumah lelong.

8. ROI rumah lelong sangatlah tinggi kalau kena pada caranya.

Banyak lagi tips yang dikongsikan oleh Pie. Nak tahu lebih detail, kenalah pergi ke Seminar pendek Pie ni dan memang amat berbaloi.

Berminat? Silalah PM Pie (FB – Shafie Bustan)

About the author

MrZamri

Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge