Nak Join Online Business bermentor? Klik sini »

All posts in " rumah "
0 Shares

Status Rumah

By MrZamri / July 4, 2011

Minggu lepas aku sempat melawat bakal rumah aku di Kota Warisan. Memang cepat betul naik ke tingkat 2. Dah tak sabar dah aku dan wife nak masuk rumah ni.

0 Shares

Suri Puteri hampir siap

By MrZamri / June 5, 2011

Aku tak pernah cerita lagi pasal satu rumah yang aku beli di Shah Alam. Kali ni aku reveal sebab rumah pun dah nak siap. Dijangka siap hujung tahun nih, dan sepatutnya aku dah dapat surat untuk bayar permohonan pemasangan elektrik. Tapi sampai sekarang, posmen pun aku tak nampak.

0 Shares

Skim Rumah Pertamaku – peluang untuk yang baru mula

By MrZamri / March 14, 2011

Diumumkan dalam Bajet 2011, skim adalah untuk membantu golongan muda untuk mendapatkan rumah pertama mereka tanpa memerlukan deposit. Ini membolehkan golongan muda mendapat pembiayaan 100% daripada bank-bank yang terlibat dalam skim ini.

0 Shares

Progress Rumah

By MrZamri / March 2, 2011

Last weekend dah takde apa nak buat, aku dan famili berjalan melawat bakal rumah kami yang terletak di Kota Warisan, Salak Tinggi. Memang tak sabar nak tunggu siap. Tapi takpe, sementara tunggu ni, boleh la buat simpanan, sebab nanti nak masuk rumah banyak pakai duit.

1 Shares

Rumahku Syurgaku

By MrZamri / April 17, 2010

Hari ni aku gi Banting… Actually sempadan antara Dengkil dan Banting kalau tak silap aku. Tengok rumah kat sana, Bandar Seri Ehsan. memang dah lama plan nak beli rumah, baru sekarang dapat bernafas sikit sebab wife aku dah start keje balik…