• Home  / 
  • Projek
  •  /  Terdesak………ke Tersedak ???? – Episode 1

Terdesak………ke Tersedak ???? – Episode 1

By MrZamri / August 16, 2010

Assignment 1 – Sila tulis karangan berkenaan dengan TERDESAK dan publish kan pada 17 Ogos 2010 sebelum 1200 tengahari

1. Huh.. Hari ni memang hangin giler aku. Gmail aku tak boleh nak access. Dah lah macam-macam ada dalam tu. Aduss!! Camne aku nak buat nih! Aku dah log report kat Google. Dalam 24 jam diorang akan bagi feedback. Hopefully, akunya Gmail recover balik la. [ini cerita 3 hari lepas… skang mamat yang hack gmail aku nih mintak aku 500$ kalau nak balik email aku….pigidah!! ko memang TERDESAK sampai email orang pun ko nak ambik…ko nak ambik la gmail aku tuh…kalau nak lagi..mai aku create kan 500 gmail lagi…….]

2.  Pasal blog aku yang dah lama tak update ni. Memang dah lama sangat. Hari ni, memang TERDESAK sebab aku tengah hangin so aku luahkan kat sini.

3. Company aku dalam proses “Re-organise” so aku telah mengambil langkah awal dengan mendapatkan permohonan untuk bertukar Team dari team asal aku ke team baru yang lebih “exciting” dan “challenging”. Aku memang TERDESAK nak keluar dari team aku ni sebab Team ni akan di “Dissolved” dan kami semua akan di serap masuk ke “Operations Team”. So, maknanya kalau aku masuk team ni aku akan bekerja shift 24X7 dengan method 12 jam. Huh! mana larat beb. Aku dah biasa keje time normal tetiba kena tukar time keje. Huh! takleh layan…….That’s it. Aku mintak pindah.

4. Blogging itu cool! memang betul tapi kalau ko dah lama ko tak memblog namanya bukan cool, kantoi… Aku sekarang dah TERDESAK nak recover balik semua masa yang dah hilang disebabkan “KEMALASAN”, “KESIBUKAN”, dan segala macam alasan yang memang sentiasa diadakan walaupun sebenarnya takde. So, sekarang aku memang TERDESAK……

5. TERDESAK – terdesak nak join TERSEPIT punya aktiviti tak kesampaian. Aku terlepas nak join aktiviti nih. Memang rugi. Ko bayangkan berapa banyak trafik dapat hasil tempias blog Rohaizad. Uhhh!! memang gua TERDESAK nak masuk entri tu jugak. Tologglah Ijad..kasi can ye….hehehehehe

6. Disebabkan TERDESAK, aku dah siapkan awal-awal aku nyer entry…KAHKAHKAHKAH… memang aku TERDESAK! Kalau dah TERDESAK, semua boleh jadik!! So, setiap kali aku nak TERDESAK dan sekali dengan TERSEPIT..double trouble…so hasilnya sudah tentu double hable.

7. Target aku masih jauh. Setelah lebih setengah tahun selepas masuk seminar Smart Blogging, aku still di takuk lama. Aku sekarang memang TERDESAK untuk “fulfill my target within this year”. Adakah aku akan berjaya??? TERDESAK memang TERDESAK. Kali ni aku kena ubah jadual aku, strategi aku dan masa aku untuk kembalikan balik COOL yang ada pada masa lalu.

[13 Patah perkataan TERDESAK]

About the author

MrZamri

35 comments
Hadi Rofiee - August 17, 2010

Salam perkenalan.

Memang best lah tulisan ni.. kelakar pun ada. pa2 pun, tahniah bro. 😉

Reply
    MrZamri - August 17, 2010

    tq tq…heheh.. cara tulisan gaya kuak lentang..hikhik..

    Reply
      Hadi Rofiee - August 18, 2010

      Paling best bilangan ‘terdesak’ tu. 🙂

      Reply
        MrZamri - August 18, 2010

        hehehe.. teringat zaman sekolah kena tulis patah perkataan karangan…hehehe

        Reply
sofian - August 17, 2010

hehehe..best apa keje shift 12jam…keje 4hari cuti 4hari…4hari tu la dapat puaskan ati untuk benda lain…

wah…siap ada berapa patah perkataan terdesak tu..hehe

Reply
    MrZamri - August 17, 2010

    bagi yg suka tkpe la.. mcm aku, weekend nak duduk dgn family santai… kalau yg bolum kawen bole go on… hehehe…

    Reply
boy_bersahaje - August 17, 2010

hahahaha, ni kalau SEO, ko punya skor memang terbaik. Berapa banyak keywords TERDESAK. silap2 boleh rank no 1 dalam google hahahahaha

Reply
    MrZamri - August 17, 2010

    kihkih… ingat den nak buat 20 patah ..tp dah kering dan terdosak nak publish…..hehehe

    Reply
aimannajmy - August 17, 2010

tu diaaa bapa banyak word terdesak…nk tesedak aku baca huhu..tp dh terdesak aku baca gak la huhu

Reply
    MrZamri - August 17, 2010

    kihkih.. tq tq kerna terdesak baca…jgn tersodak sudah la….hehe.. selamat berpuasa…

    Reply
indra - August 17, 2010

hehehehehe…
mmg power entri nie..
mmg2 terdesak ler bro..
hahahahaha..

Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    power ke?? heheh aku hentam je..hehe.. thanks for baca terdesak nyer entri…

    Reply
tengkorak emas - August 17, 2010

karangan yg bagus…memang tidak kurang drpd 10 perkataan terdesak 😀

Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    tu ler.. ingat nak target 20 patah…tak terdesak lak nak publish..hishish..

    Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    huhuhu..karangan yg bagus yek?? A+ ke A ? hehehe
    thanks sudi baca entri yg caca marba

    Reply
Fahmi Raazali - August 17, 2010

huhu mari kita merajinkan diri kita 🙂

Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    mari mari…rajin merajin dirajinkan…hehehe

    Reply
mummynana - August 18, 2010

waduh. banyak nye terdesak. huhu. sabar-sabar. moga terdesak itu ada jalan yg mudah utk kamu. all the best. 😉

Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    InsyaAllah… terdesak terdesak jugak kan.. kita tempat nak bergantung…

    Reply
Dila.13 - August 18, 2010

Memang terdesak boleh jadi satu motivasi yang kuat. terbukti dah ikut program blogger yang terdesak yang En Rohaizad buat. hehe.. seronok baca luahan hati Zam. dapat bayangkan rasa geram tu meluap2 😀

Reply
    MrZamri - August 18, 2010

    betul la… masa belajar dulu bila lecturer bg assignment dan due date bila hantar..semua kelam kabut ..dan yg selalunya student buat last minute… hahaha…..

    Reply
Eizil - August 18, 2010

tersenyum aku baca artikel ko ni bro… 😀 semoga berjaya tukar team

Reply
    MrZamri - August 19, 2010

    hehehe.. berjaya jugak aku buat org senyum…hehe… tukar team dah berjaya dah..start 1st september…

    Reply
zik - August 19, 2010

huh semoga sukses bro… takpe biar sekrang terdesak…

Reply
    MrZamri - August 19, 2010

    yup betull ..cam kata pepatah berakit-rakit ke hulu ….

    Reply
ladfe amir - August 19, 2010

A’salam..

keje kat mana bro?
saya pun keje 12jam skrg ni sejak 11 tahun lalu di Western Digital.

mmg jadual blogging very ketat..kalu sempat update blog..bolehlah, kalau tak mmg lambat.

Reply
    MrZamri - August 20, 2010

    kat cengkerang cyberjaya…. hehehe… sekarang nih still normal horus dan lepas nih pun normal hours + standby…..

    Reply
mijie - August 19, 2010

permainan keyword yang hebat dan mantap ni

Reply
    MrZamri - August 20, 2010

    hehehe.. keyword mantap ape… aku dah terdesak nak tulis abis kluar semua hehehe…..

    Reply
duit internet - August 20, 2010

aku rasa ko ni bukan terdesak ni..memang ko tersedak…hehehehehe

Reply
    MrZamri - August 21, 2010

    tuler ..sambil taip sambil tersedak… tp tersedak air liuq la sebab tengah pose kan… hehehe

    Reply
Terdesak………ke Tersedak ???? – Episode 2 « Mr Zam - August 21, 2010

[…] pada cerita-cerita terdesak episode 1 yang mana beberapa “point” dalam episode 1 ada jawapannya samada negatif atau positif. Tapi setakat ni, apa yang aku dapat adalah positif, […]

Reply
akubiomed - September 21, 2010

Memang terdesak kawan kita aku pernah alami situasi sama rasanya susah nak bernafas. Kalau kerana terdesak macam-macam boleh terjadi alangkah baik terdesak itu diterjemahkan didalam perlakuan yang positif<- amacam ada gaya tokoh motivasi tak?

Reply
    MrZamri - September 21, 2010

    hehehe…. ader gaya jadik pakar motivasi… motivasi ape ?? itu kita tak tau… hehehe

    Reply
Click here to add a comment

Leave a comment:

CommentLuv badge